A leleményes emberek a fűtésen is tudnak spórolni

Az egyik olyan elkerülhetetlen dolog, amivel minden embernek szembe kell néznie, ha van lakása vagy háza, az számlák befizetése. Egy ilyen havonta felbukkanó költség a fűtés és energia számla, és az előbbi ugye a főleg a téli hónapokban tud megugorni. Nem is vesszük észre, hogy mennyi pénzt veszítünk el azzal, ha a fűtési rendszerünk nem korszerű. Pedig ez nem tekinthető lényegtelen kiadásnak, hiszen fűteni ilyen tájban feltétlenül kell. De arról nagyon kevesen gondolkodnak el, hogy esetleg tudnának-e spórolni a fűtési rendszerük korszerűsítésével, kevesen vállalják be az extra kiadást, pedig az csak egyszeri. Márt nagyon sok különböző modern rendszer van, amik áram, víz, gáz meg egyéb alapúak. Én most a levegő-víz hőszivattyúkról beszélnék, aminek az előnyeivel én is csak nem rég szembesültem.

Az ehhez hasonló hőszivattyúknak számos extra funkciója van, például a sürgősségi vízmelegítés, ami egyébként hiba előfordulása esetén is hasznos, hisz a hőszivattyú ilyenkor a biztonsági elektromos fűtőelemet használja ahhoz, hogy a vizet fel tudja melegíteni. Ezeknél a rendszereknél attól sem kel tartani, hogy esetleg a padló megsérül, hisz a padlófűtés használatánál sem melegszik 45 fok fölé a víz hőmérséklete, így a padló sem károsodik.

Emellett még olyan plusz üzemmódokat is tud a készülék, mint a fertőtlenítés, ami annyira fűti fel a vizet, hogy a baktériumok benne elpusztuljanak. Valamint van olyan is, hogy nyaralás üzemmód, ami alacsonyabban tartja a szoba hőmérsékletet, hisz ha télen mondjuk nem is vagyunk otthon akkor fölösleges fűteni a házat. Épp az ilyen extra funkciókkal lehet sok pénzt spórolni. Így meg tudjuk szabni, hogy mikor és milyen hosszan kell fűteni, be tudjuk állítani konkrét időpontokat, így nem pazaroljuk az energiát, amikor napközben például dolgozunk, vagy amikor hétvégére elmegyünk. A távfűtésnél ugye teljesen mindegy, hogy mi éppen otthon vagyunk-e, egyfolytában fűt, és nekünk mindenképpen fizetni kell a számlát, akkor is, ha azt a szolgáltatást nem is nagyon vettük igénybe.

Plusz előnye ennek a Polar levegő-víz hőszivattyúnak, hogy a működése időjárásfüggő, vagyis annak megfelelően  fűti fel a vizet, hogy kint milyen a hőmérséklet, vagyis optimalizálni tudja a saját működését.

A Levegő víz hőszivattyú ár úgy gondolnánk, hogy magas, pedig már jutányos áron is lehet kapni ehhez hasonló készülékeket. Ha pedig azt nézzük, hogy hosszú távon mennyit lehet spórolni egy ilyen korszerűbb rendszerrel, úgy vélem, hogy érdemes befektetni egy ilyen új típusú fűtési rendszerbe.

A sikeres emberek általában nem csak a felszíni dolgokat veszik észre, hanem felismerik a kisebb részletekben rejlő lehetőségeket. A lakásunk vagy házunk korszerűsítése ugyanilyen apró részletnek tűnik, de ha ügyelünk rá, akkor meglátjuk, hogy kifizetődik.