A motoros jogosítvány megszerzése is lehet komoly siker!

Különcnek lenni nem azt jelenti, hogy valaki ne lehetne sikeres. Csupán csak egy másik, az átlagostól eltérő gondolkodásmód az, ami a különcöt elválasztja az átlagostól. Vagy a pszichózis, de azt most talán hagyjuk… A lényeg, hogy attól, ha valaki nem hajlandó a kijelölt úton járni, hanem úgy dönt, hogy magának vág utat az erdőben, az egyáltalán nem zárja ki a siker lehetőségét, sőt! Bizonyos értelemben már azt is sikerként könyveltem el, hogy a barátomnak tudtam segíteni nyomozni, mikor érdekelték az A korlátlan motoros jogosítvány szerzés menete és feltételei.

Én például világ életemben irtóztam a sebességtől. Sosem tanultam meg vezetni, legalább is eddig. De még egy rutinos sofőr mellett is képes vagyok félni, ha úgy érzem, hogy már nem feltétlenül biztonságos, amit csinál. Mások meg egyenesen szerelmesek a száguldásba, imádják a minél erősebb gépeket, a motorzajt, a versenyzést. Ők pontosan annyira nem értik az én álláspontomat, mint én az övékét. De szerintem pont így kerül egyensúlyba a mérleg két serpenyője. Egy gyermekkori kedves barátommal pont így vagyunk: neki a száguldás az élete, én pedig köszönöm, megvagyok a magam tempójával is. Sokszor beszélgettünk erről, néha egészen vitáig vittük a dolgot, de az érvelésből sosem született végül eredmény. Mindig megegyeztünk, hogy maradunk a magunk közlekedési tempójánál: ő majd egyszer árokba csapódik, én meg megöregszem, mire odaérek, hogy segítsek.

A korlátlan motoros jogosítvány szerzés menete és feltételei

Amikor egyszer kitalálta, hogy már nem elég neki az autóval száguldozás, hanem motorra is le akarja tenni a jogosítványt, meg sem lepődtem. voltaképpen úgy voltam vele, hogy csoda, hogy eddig nem fedezte fel magának. Hiszen az pont neki való lenne: egyedül irányítani egy kis méretű, hatalmas erejű gépet, olyan sebességgel és gyorsulással, amit az autók közül is csak kevés képes produkálni. Persze azt rögtön leszögeztem neki, hogy autóba is csak vonakodva ülök be mellé, a motorra már nincs az az isten, hogy vele tartsak. Ebben egyet is értettünk, a híradó majd úgyis beszámol a “sikereiről”. Viszont arra megkért, hogy segítsek neki, mert nagyon érdeklik az A korlátlan motoros jogosítvány szerzés menete és feltételei, de annyi munkája és feladata van mostanában, hogy egyszerűen nincs ideje utánanézni. Ezt meg is tudom érteni, területi képviselőként állandóan úton van, és annyi sütnivalója még neki is akad, hogy vezetés közben ne netezzen.

A sok átnyálazott oldal közül a motorjogositvany.com volt talán a leghasználhatóbb, az egyik aloldalukon mindent megtaláltam, ami a barátomat érdekelheti a témával kapcsolatban. Tömören és informatívan össze van foglalva mindaz a tudás, amire szüksége lehet valakinek, aki úgy dönt, hogy belevág a nagymotorok vezetésébe. Persze olyan infók is voltak, hogy akinek 2 évnél régebbi A2-es jogosítványa van, az korkedvezménnyel is megszerezheti, de minket így 40 fölött ez már kevéssé érint. A lényeg, hogy a jó tanáccsal sem fukarkodnak, vagyis aki egyből az A korlátlan motoros jogosítványt kívánja letenni, az jobban teszi, ha előbb egy kisebb motoron szerez rutint, és nem egyből a legvadabb vasat veszi meg maga alá. Szépen kimásoltam a linket, mailben elküldtem a barátomnak, hogy itt találja legjobban leírva, mik az A korlátlan motoros jogosítvány szerzés menete és feltételei, olvasson utána.

Pár nappal később hívott, hogy köszöni szépen, már be is iratkozott egy tanfolyamra, ráadásul az általam küldött oldalról még egy kupont is le tud tölteni egy motoros ruházati áruházhoz, így azzal is beljebb van egy kicsit. Örülök, hogy sikeres volt az infóvadászatom, és szurkolok, hogy a barátom vizsgája is sikeres legyen. Azért remélem megfogadja a jó tanácsokat és nem tényleg a híradóból kell értesülnöm az első útjáról, hanem ő számol majd be róla.