Amikor a taxival a munkába más értelmet nyer

Egy sikeres üzlet létrehozásának és fenntartásának elengedhetetlen kelléke a boldog és elégedett munkaerő. A kérdés az, hogy ennek a receptnek milyen összetevői vannak. Nagyon sokat ismerünk ezek közül és sokra eddig még csak nem is gondoltunk. Nézzünk meg egy eddig keveset emlegetett esetet a saját példámon keresztül! A cégünknél fontos, hogy a dolgozó ne csak azért járjon be, hogy növelje a termelést, hanem élhető munkahelyet szeretne teremteni. Ezért van kávégép, gyümölcskosár, kényelmes kanapé, sportolási lehetőség, nagyon sok klassz dolog.

Két évvel ezelőtt azonban az egyik osztályvezető kollégánk várandós lett. A hírnek mindenki nagyon örült és áradtak a gratulációk, jött viszont egy súlyos probléma is: az ő munkáját szinte lehetetlen lett volna helyettesíteni. Ezért, mivel megvolt hozzá a pozíciója és a szava elég nagy súllyal bírt, létrehoztak az irodában egy kis bölcsődét. Ennek köszönhetően a négy hónapos gyermekével részmunkaidőben vissza tudott jönni dolgozni. A kezdeményezésre voltak kolléganőink, akik hamarabb visszajöttek dolgozni a babával, így jelenleg, munkanaptól függően három, vagy négy gyermek van a céges bölcsődénkben. Adódott azonban egy újabb probléma: a gyerekeknek egy idő után unalmas lett a közepes méretű egyszerű kockaszoba, a költségvetésünkbe azonban nem fért bele nagyobb méretű átalakítás. Az anyáknak pedig fontos volt a bölcsödében a készségfejlesztés is. Szerettünk volna valami színeset, mókásat tenni a szobába, valamit, amitől lesz valami extra minden itt töltött napon. Természetesen az is fontos volt, hogy a gyermekeket biztonságban tudhassuk, Nehézséget okozott azonban, hogy ekkor már a gyerekek életkora a 6 hónapostól a két évesig terjedt.

A megoldás a problémára

Mi lehet tehát az a megoldás, ami szélesebb korosztálynak nyújt izgalmas, biztonságos, készségfejlesztő szórakozást? Az egyik anyukánk azt javasolta, hogy nézzünk körül azon a weboldalon, ahol ő is megtalálta a kényelmi eszközt, amivel egyszerűbbek lettek otthon a mindennapjai. A megoldás pedig a bébitaxik megvásárlása lett. Szerencsére az oldalon bőséges a kínálat, hogy minden igénynek megfelelően választhattunk. Az nyilvánvaló volt számunkra, hogy a problémát rövid úton kell megoldanunk, tehát mindenképpen egy webshopból terveztük megrendelni a játékokat. Szerencsénkre azonban az anyuka által tanácsolt oldal több különböző webshopról gyűjti össze a termékeket. Ez a lehetőség sok felesleges utánajárás alól mentesített minket, nagyban meggyorsította a folyamatokat. Mivel mi pontosan tudtuk, hogy jelenleg mire van szükségünk, elég volt a kereső segítségét bevetnünk, így célirányosan a minket érdeklő termékek tárultak a szemünk elé. De, ha bizonytalanok lettünk volna, akkor szabadon böngészhettünk volna a különböző játék ötletek között, az oldal ugyanis különböző csoportokba bontva is bemutatja a termékeit, ha arra van szükségünk. Ez a funkció szerintem mindenkinek nagyon hasznos lehet. El is mentettem magamnak az elérhetőséget, van nekem is néhány barátom, akikről tudom, hogy örülni fognak egy ilyen funkciókkal ellátott oldalnak!

A cég gyerekei ugyan jelenleg csak négyen vannak, de közöttük van fiú is lány is. Az egyik vadóc, a másik visszahúzódó és csendes. Az egyik gyermek igazi autómániás, a másik már most egy valódi kis hölgy. És természetesen, akad, aki még nem jár. Ezekre a különböző igényekre mind találtunk megoldást, hiszen különböző színű, formájú és méretű babataxik találhatók az oldalon. Találtunk bébitaxit a járást gyakorló babák számára és azoknak, akiknek még alaposan meg kell támasztaniuk a hátukat. Gondoltunk a jövőben érkezőkre is, és kapásból hatot rendeltünk. Így, egyelőre a gyerekek tudják cserélgetni a járműjüket, de azért többnyire a kedvencükkel fedezik fel a bölcsőde sarkait. Jutka babánk, akinek otthon is van ilyen játéka, külön örül annak, hogy van már egy „dolgozós” autója is, az otthon „bevásárlós” mellett. Nem kizárt, hogy a többi anyuka is rendel majd a gyermeknek egy bébitaxit otthonra is, mivel a készségfejlesztés mindenhol fontos.

Amiért pedig különösen hasznosnak ezek a kis guruló csodák, hogy a gyerekek úgymond ki tudtak szabadulni a bölcsi falai közül. Természetesen többnyire ott vannak továbbra is, az eddig megszokott játékaik mellett izgalmas a bébitaxival közlekedni, valahogy minden más lesz általa. Mivel azonban teljesen biztonságos a használatuk, néha körbejárják az irodát is. Ezzel nem csak nekik lett izgalmasabb az életük, de nekünk is mosolyt csalnak az arcunkra a napi tíz percben szabadon dodzsemező vidám gyermekek.

Reméljük, hogy a mi példánk alapján más cégek is alapítanak majd hasonló bölcsődéket. Ha pedig tőlünk kérnek tanácsot a berendezésekre és a játékokra, biztos, hogy ajánlani fogjuk nekik a boltot, ahonnan mi rendeltük a saját bébitaxijainkat, mert nálunk bebizonyították, hogy elbírnak a gyermeksereggel.