Amikor a ruháid helyett a swarovski ékszered öltöztet

Már általános iskolában tudtam, hogy üzleti tanácsadással akarok foglalkozni. Tetszett, hogy a nénik és a bácsik, akik ezt dolgozzák, mindig nagyon csinosak és igényesek, csak öltönyös és kosztümös nőket és férfiakat láttam, akik ezzel foglalkoztak.

Szóval első körben a divat világa miatt ragadott meg ez a szakma, de azóta sem bántom. Imádok ezzel foglalkozni, a tanácsadás az én világom – őszintén! Megfordult velem a világ, amikor aztán fölvettek egy céghez… annyira boldog voltam!

Aztán persze napokat töltöttem el azzal, hogy a gardróbomat a munkámhoz igazítsam. Beszereztem néhány fekete, csinos kosztümöt, kedves kis zakókat, blézereket: amikor ezeket viseltem, sokkal inkább éreztem magamat otthon a testemben. Olyannak akartam tűnni, aki pontosan tudja, hogy mivel foglalkozik.

Az első ügyfeleimmel nagy sikerem volt, tudtam nekik segíteni, és a munkatársaim is meg voltak elégedve velem. Aztán egyre romlott a teljesítményem. Nem értettem, hogy miért, senki sem értette, mi a probléma. Rosszul éreztem magam a bőrömben. Valami hiányzott.

Egy nap aztán böngésztem a neten, és találtam egy ékszershopot, ahol gyönyörű swarovski fülbevalókat árultak. Nagyon tetszettek nekem ezek az ékszerek, bár még sosem rendeltem netről, kicsit megbízhatatlannak éreztem a procedúrát, ki tudja, ki jön-e a rendelt holmi, nem értettem a fizetési lehetőségeket… Aztán mégis belevágtam.

Kinéztem magamnak egy gyönyörű, Agatha Swarovski kristályos fülbevalót, ezüstszínű kristállyal. Annyira szép volt, egyszerűen úgy éreztem, teljesen illik a személyiségemhez, végre találtam valamit, ami én vagyok, megleltem a tökéletes kiegészítőt! Ráadásul, amikor megláttam az árát, majdnem megállt a szívem. Rendkívül kedvező ára volt ennek az ékszernek, és ahogy végigböngésztem az oldalt, rá kellett jönnöm: valójában az összesnek. Még nem láttam ilyen korrekt ár-érték arányban

A következő hetem abból állt, hogy izgatottan vártam az értesítőt, mikor érkezik már meg végre a csomagom a csodával. A munkatársaim is észrevették rajtam a változást. Újra lelkes voltam, az izgatottságom és a pörgésem ismét képes volt arra, hogy feldobja az ügyfeleket. Nagyobb bizalommal fordultak felém.

Pláne, amikor megérkezett a kicsike!

A futár pontosan akkor jött, amikor jönnie kellett, minden rendben volt az egyeztetéssel is. Letettem a csomagot a swarovski fülbevalóval az ebédlőasztalra, és egy ideig csak kivártam és néztem. Nagyon izgultam. Vajon tényleg olyan szép lesz, mint ahogy a kép mutatta? Jól fog állni nekem egyáltalán? Menni fog a cuccaimhoz?

Aztán mikor végül kibontottam, nem okozott nekem csalódást egy percig sem. Tapintásra is érezhető volt, hogy mennyire jó minőségű anyagból készült, nem kellett ékszerész tanfolyamon részt venni azért, hogy az ember kiderítse. Nagyon tetszett nekem. És amikor a fülembe tettem!

Egyszerűen elállt a szavam. Mintha a kisugárzásom is megváltozott volna teljesen. A munkahelyemre sokkal több magabiztossággal mentem, az ügyfeleim ismét megjegyezték, milyen biztató a kisugárzásom.

Vicces, hogy néha egy swarovski fülbevaló is elég ahhoz, hogy az ember aurája teljesen megváltozzon.