Az első önálló munka

ausztriai munka szakácsoknak

ausztriai munka szakácsoknak

Elég régen kezdtem már a szakmai pályafutásomat, és még régebben ezt a tevékenységet. Hogy miért választom ennyire külön a kettőt? Nos, én is, mint bárki más ebben a szakmában, egy másik szakács keze alatt kezdtem. Még itt Magyarországon. Aztán úgy másfél év „szakmai gyakorlat” után, mint egy jel, észrevettem egy hirdetést ausztriai munka szakácsoknak címmel. Gondoltam, mi történhetne, elolvasom a részleteket, bár egy igazi szakácsálláshoz még valószínűleg nem elég a gyakorlatom. Ám ez a lehetőség egy kis osztrák panzióban volt, és a hirdetés szövegében szerepelt, hogy nem feltétel a hosszú szakmai tapasztalat. Bár mindenképpen szeretnék, ha a jelentkező értené a dolgát, ahogy ők fogalmaztak. Arra jutottam, hogy egy próbát megér. A mesteremnek megköszöntem azt a másfél évet, amíg tanulhattam tőle, és belevágtam a dologba. Persze csak azután, hogy a formális része is rendben volt a dolognak, úgymint állásinterjú, próbafőzés és a többi hivatalos intéznivaló. Itt aztán jó pár évig dolgoztam, még tovább is, mint amennyire feltétlenül szükségem volt az önéletrajzomba a továbblépéshez. Egyszerűen jól éreztem magam azon a helyen, még ha tudtam is, hogy nem itt fogom megcsinálni a karrieremet. Elég szabadságot kaptam ahhoz, hogy próbálgathassam a szárnyaimat, és elég fizetést ahhoz, hogy ne legyen ezzel gondom. Mindenesetre remek kezdésnek tartom még most is!

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.