Egy fantasztikus receptkönyv egyenesen egy apróhirdetésből!

Születésnapomra kaptam egy remek receptkönyvet. Egyik jó barátom szerezte nekem, mert tudja, hogy imádok sütni, főzni, alkalomadtán cukrászkodni és tudja nem szeretem az online felületen elérhető recepteket, mert annyira személytelenek és kihat az ételekre is. Az ajándékom viszont nem akármilyen gyűjtemény. A fogások lépései kézzel v annak bejegyezve és sok lap foltos, látszik, hogy sokat forgatták a konyhába. Néha egészen nehéz kivenni a liszt és egyéb tésztafoltok közül mit is írnak benne. Hamar kiderült számomra, hogy ez valakinek a főzőtudomány, tanulmánya és majd meg ölt a kíváncsiság, hogy megtudjam honnan van, mert fantasztikus ételek készíthetők belőle, ahogy átfutottam gyorsan.

Barátom elmesélte, hogy a Nextapro.hu-n találta az apróhirdetést, ahol gyerekjáték az aprók böngészése és feladása is. Az egészben az volt a legjobb, mivel tud település szerint is keresni nem kellett messzire mennie, hiszen a szomszéd faluból való volt a hirdető. Egykedves idős néni, aki egyedül él. Tényleg könnyű lehet a hirdetés elhelyezés az oldalon, ha még egy 73 éves nénike is képes volt arra, hogy feltegye a receptkönyvét.

Először is meglepődtem, hogy egy ismeretlen nénitől vásárolta, aztán azon, hogy az ilyen szép korú emberek is előszeretettel és bátran tudják használni az oldalt. Valóban egy jól megszerkesztett aprós oldallal van dolga az embernek, az ilyen tapasztalatok után. Cimborám történetét folytatva, kiderült, hogy az öreg néni teljesen egyedül él, nincs neki családja, mert egy szörnyű balesetben mindenkije oda lett, a férje pedig már 6 éve halott. Mivel nem tud senkire semmit hagyni, ezért úgy döntött, hogy azokat a dolgokat, amiket úgy vél, hogy értékesek, vagy mások szívesen használnának, pontom összegért értékesíti. Az egyik legféltettebb kincse volt az a szakácskönyv, azaz jegyzet, mert még az ő anyukájától örökölte, tehát elég régi praktikák vannak benne, és garantálja, hogy minden férfiszívet meg lehet fogni vele. Jelen esetemben ez engem nem igazán érint, de majd barátnőmnek odaadom, hogy lágyítson meg egy finom étellel, bár általában én főzök, mert imádok a konyhában forgolódni.

Nagyon szépen megköszöntem ezt a csodálatos ajándékot, és hogy ilyen történetet is kaphattam mellé! Sokkal jobb, legalább is én jobban szeretem az olyan dolgokat, amiknek történetük van. Nem személytelenek, és ha már más elégedett volt valamivel, csak már nem használja, ezért megválik tőle, akkor valószínűleg más is elégedett lesz, legyen szó akár egy magnóról, telefonról vagy bármiről.

Pár robotgépet be akarok szerezni, mert ha már van egy ilyen remek tudástáram finomabbnál finomabb ételekre, akkor fel szerelem a konyhámat, hogy minél tökéletesebben készítsem el majd a fogásokat belőle. Szerintem én is a Nextaprot fogom használni, mert haverom állítása szerint, a legjobb apróhirdetéses oldal, ami most működik országosan. Csak azért merek ezzel egyetérteni, mert, ha egy néni valóban fel tudja tölteni hirdetéseit, ráadásul ingyen, akkor biztos remek kezelő és keresési felületet biztosít. Alig várom, hogy belekezdjek a leendő robotképeim keresésébe és remélem hasonló izgalmas történetük lesz, mint az ajándékomnak!