Egy nyugtató fürdő csodákra képes

A munka a mindenem. A hobbim a szenvedélyem az életem, egyszóval tényleg a mindenem. A napom tizenhárom munkaórából áll, mert egyszerűen annyi feladat van, hogy szinte lehetetlenség mindent elvégezni ennyi idő alatt. Úgy gondolom, hogy a mai világban egyáltalán nem szégyen ennyi időt karrierépítésre szánni, ismertséget és hírnevet szerezni.

És ha belegondolunk, nyílván nem lehet nem dolgozni és a feladatokat passzolni. A napi stressz, a napi szintű folyamatos leterhelés pedig ugyan úgy ledönt estére a lábamról, mint mindenki mást.  Sokan kérdezik ismerősök és barátok, hogy mit csinálok, mivel tudom kipihenni magamat. megmondom őszintén, egy időben én is kerestem az utat a kikapcsolódás felé. Rengeteg mindent kipróbáltam sport terén, jártam fallabdázni, focizni, bowlingozni, teniszezni, úszni, de valahogy soha sem tudtam igazán lenyugodni, és elengedni a napomat. Folyamatosan kattogott az agyam az aznapi feladatokról, azokról, amik nem készültek el, és azokról, amiket másnap mindenképp meg kellett csináljak. Ettől az állandó gondolkodástól persze nem is aludtam jól. Gyakran álmodtam a munkahelyemről, a munkáról, és szinte mindig forgolódtam álmomban jobbra, balra. azt vettem észre magamon, hogy a fáradság lassan legyőz, és egyre többet vagyok beteg. Ez köszönhető volt a nem alvásnak és az állandó stressznek.

Aztán egy nap olvastam arról, hogy milyen nyugtató hatással van az emberre a fürdő és a kényeztető aromamasszázs. Természetesen masszázs szalont nem tudtam az otthonomban berendezni, de úgy gondoltam, hogy a fürdőszoba igen is nézhet úgy ki, ahogy én gondolom. Így hát kicsit átalakítottam a fürdőmet. Vettem gyertyatartókat és színes lámpákat, és kicsit úgy éreztem magam, hogy a fürdőszobám hasonlít egy fényterápiás stúdióhoz inkább, mint a lakás egy meghatározó részéhez. Felszerelkeztem illatgyertyákkal, fürdősóval, és egy kis ötvenes évekbeli jazzel, és beleültem egy kád vízbe. A lámpák lassan váltogatták a színeiket, piros, kék, zöld, fehér pompával árasztva el a fürdőszobát és én éreztem, hogy minden feszültség kiáramlik belőlem. A legjobb érzés volt, olyan, amit rég nem tapasztaltam. Nem éreztem magam idegesnek, nem éreztem azt a kényszeres tenni akarást, mint előtte, és a legfontosabb, hogy nem csináltam semmit. És ez a semmit tevés már nagyon hiányzott nekem. Talán másfél óráig lehettem a vízben, mert egyszer már éreztem, hogy kihűl, de nem nagyon vettem figyelembe. Miután kikecmeregtem a kádból elmentem lefeküdni, és hihetetlenül jól aludtam. Nem voltak rémálmaim, nem izzadtam le másnap reggelre, hanem kipihenten és energikusan keltem fel, ami már nagyon hiányzott. Még kávéra sem volt szükségem. Aznap a munkatársaimnak is feltűnt, hogy egészen kicseréltek engem. Mindenki azt mondta, hogy kisimult vagyok, viccelődök egész nap és kevésbé kapkodok.

Tanulva az esetből, és látva fürdő csodákra képes hatását, amikor csak tehetem, veszek egy nyugtató, kikapcsoló fürdőt. Élvezem, amikor elmerülök a vízben, élvezem a halk zene nyugtató hatását, és azt, hogy fürdés közben egyáltalán nem gondolok a munkámra. Néha legszívesebben a fürdőszobám lenne az irodám is, bár biztos vagyok benne, hogy abban az esetben ez a nyugtató érzés nem jönne elő többet.