Külföldi munka lehetőség, mesés kandalló

Szakácsnak tanultam, és végeztem is el az iskolát sikeresen. Sokat nyaggatta vele, hogy menjek tovább tanulni, vagy hogy tegyek mester vizsgát, de akkor nem tettem ezt meg, amit ma már persze igen csak bánok. Persze az ember mindig okosabb utóbb.

A munkahelyek

Volt pár munkahelyem, mielőtt arra a döntésre jutottam volna, hogy esetleg külföldre menjek. Ma már ha ez szóba került, akkor nem akadnak ki rajta úgy, mint régen clay-pot-622750_640Emlékszem, mikor legelőször említettem a barátoknak lehurrogtak, hogy minek akarok kimenni, miért nem jó nekem itthon. Bár az is lehet, utólag visszagondolva, hogy az volt a bajuk, hogy majd ki fog nekik főzni? Itt is említést tesznek a szakácsokról.

Mivel jó helyem volt, így el is hessegettem a dolgot, és nem is foglalkoztam vele évekig. Persze az ember mindig többre vágyik, és több dolgot szeretne elérni, amihez nem biztos, hogy az itthoni fizetés elegendő. Ezt a cikket olvasva bátorodtam fel én is, hogy beadjam a jelentkezésemet egy külföldi munka közvetítő céghez.

A jelentkezés

Azt sem tudtam, mit kell tudnom ahhoz, hogy külföldre menjek, de gondoltam majd csak felvilágosítanak róla. Mielőtt elmentem volna, utána néztem az interneten, hogy milyenek is a kinti tapasztalatok, olvastam fórumokat is, mire érdemes figyelni, és mik is az elvárások?.

Végül annyi pozitív benyomás ért, hogy elhatároztam magamat, hogy ha sikerült kimennem, akkor feladom az itthoni munkámat. Persze pár év után az volt a tiszteséges, ha oda állok a főnök elé, és közöm vele, hogy mit is szeretnék. Persze nem örült neki, hiszen egy szakácsot veszít el, de megértette a döntésemet is. Annyi mindent szeretnék még elérni az életben, amihez viszont pénz szükséges.

Az álmok

Mint minden normális embernek, nekem is voltak persze álmaim, amiket szerettem volna elérni. Az első, egy igazán tuti autó volt. Jogosítványom már volt évek óta, és egy kis robogóm is, de az autó jobb lett volna, és azzal tudok közlekedni akár milyen időben is. Még ha úgy alakul ki is tudok menni vele. Persze voltak hosszabb távú céljaim is, mint mondjuk az, hogy legyen egy lakásom, de ez annyira nem vonzott. Az egyik régi haverommal összefutottam, aki mesélt nekem a kinti munkáról. Az hogy összefutottunk olyan véletlen, mint amiről ez az oldal ír.

A külföldi munka

Talán 3 hetet kellett várnom, mire elkezdtek jönni az ajánlatok. Bevallom, az elsőt el akartam volna rögtön fogadni, amit munka után olvastam, olyan éjfél magasságában. Aztán másnap, mikor megnyitottam a levelezésemet örültem neki, hogy nem tettem, hiszen újabb tíz ajánlat várt, és ez így ment felfelé. Meg nem tudnám mondani, hogy hány ajánlatot kaptam.

Utána azon gondolkodtam, hogy vajon mi szerint is válasszak? Eszembe jutottak a szavak, amiket olvastam a fórumokon, így kezdtem szelektálni. Azt sem tudtam, hogy mindegyiknek kell válaszolnom-e vagy sem? Vagy nem fognak illetlennek nézni? Végül tapasztalatlanul ara jutottam, hogy készítek egy sablon szöveget, amit annak küldök vissza, akit kizártam. Végül is nem lehet tudni, hogy mikor fog jól jönni az ajánlatuk?.wood-791402_640

A döntésem egy 4 csillagos szállodára szűkült le. Hogy miért pont ők? Minden egyben szólt mellettük azt gondolom. Munka idő, pénz, és az egyebek amiket ajánlottak Szállás, ellátás…

Olyan csodás kandallót még soha nem láttam, mint a szálloda előterében. Olyanokat, mint ezen az oldalon. Egyszer ha lesz házam, tuti biztos, hogy nekem is lesz majd egy. Persze ahhoz még sok időnek el kell telnie, hiszen most az első az lesz, hogy a szezon után ha hazamentem, megveszem azt az autót, amit már annyira rég szerettem volna. Ezzel az egyik álmomat ki is pipálhatom képzeletben.