Mi a nyári siker egyik titka? Klíma akció szereléssel!

A nyári meleg

Gondolom az senkinek sem jelent újdonságot, hogy nyáron meleg van. Ez alapvetően nem lenne egy rossz dolog, de sokszor a kellemes meleg átvált pokoli forrósággá, ami már egyáltalán nem kellemes. Szerencsére manapság már nem kell ezt a tényt elfogadni, hanem tenni is lehet ellene, méghozzá egy jó klíma berendezéssel.

Az új klímám


A lakásomban korábban még nem volt klíma, ezért nyaranta néha majd megsültem a hőségtől. Amikor három évvel ezelőtt lakásokat nézegettem, akkor azt szerettem volna, hogy egy olyat találjak, amiben van légkondi is, de végül nem így alakult. Általában amikben volt légkondi, azok vagy túl drágák voltak, vagy éppen az elhelyezkedésük nem felelt meg, amik pedig jó áron és jó helyen voltak, azokban persze nem volt klíma. Egy ideig vártam, hátha meglelem azt a lakást, aminek minden paramétere tökéletes számomra, de aztán be kellett látnom, hogy az embernek néha muszáj kompromisszumot kötni.

Két nyáron át elvoltam klíma nélkül, úgy ahogy, de idén úgy éreztem, hogy eddig és ne tovább, végre megvalósítom az iránti vágyamat, hogy légkondis lakásban élhessek. Korábban már elkezdtem spórolni egy kicsit, hiszen azzal már korábban is tisztában voltam, hogy egy klíma megvétele és beszereltetése nem olcsó mulatság, ezért felkészültem rá. Már májusban összegyűlt a számlámon az az összeg, amiből már könnyedén finanszírozhatom az új klímámat, ezért már nem volt más hátra, mint keresni egy jó márkát és szerelőt.

Nyári légkondi akció


A netet böngészve rátaláltam egy honlapra, méghozzá egy bizonyos légkondi márka honlapjára, ahol klíma akció volt szereléssel együtt. Amikor ezt megláttam, majdnem kiugrottam a bőrömből, mivel mikor elolvastam a részleteket, rájöttem, hogy ez nem csalás, nem ámítás, hanem valóban igaz. Bizonyos inverteres készülékek akcióban vannak, az árban ráadásul még a beszerelés költsége is benne van! Persze azt még odaírták, hogy a beszerelés csak bizonyos keretek között ingyenes, ha pedig az ember speciálisabb dolgokat szeretne, akkor rá kell fizetni kicsit, de utánaszámoltam, és még akkor is olcsóbban jövök ki ebből, mintha más cégnél vásárolnék klímát.

Álmaimban sem gondoltam volna, hogy az új légkondimra félretett összeget nem kell száz százalékig felhasználnom, pedig így történt. Néhány tíz ezer forintot spóroltam azzal, hogy ennél a cégnél ilyen akció volt, így aztán nem is két, hanem három legyet ütöttem egy csapásra: Lett légkondi a lakásomban, ingyenesen be is szerelték és még megtakarított pénzem is maradt. Már örülök is neki, hogy nem olyan lakást vettem, amiben alapból volt klíma, mert így legalább én hozhattam meg azt a döntést, hogy milyen és mekkora teljesítményű készüléket szeretnék, arról nem is beszélve, hogy arra a falra került, amire én szerettem volna és ez ráadásul teljesen új, autós szlenggel élve nullkilométeres.

Klímával boldogabb az élet


Ez a nyár sokkal jobb volt, mint a korábbi kettő ebben a lakásban. A nap bármely időpontjában olyan hőmérsékletben lehettem, amilyenben csak szerettem volna. Amint pedig meglett a légkondim, a barátaim is szívesebben jöttek fel hozzám beszélgetni és meginni egy-egy sört, mert végre már nálam sem volt pokoli meleg.

Néhányuknak még, hozzám hasonlóan, szintén nem volt otthon klímája, ezért ajánlottam nekik azt az akciót, amivel én is kedvezményesen jutottam klímához. Az egyikőjük, Jani, annyira bezsongott, hogy ő is felvette a kapcsolatot a céggel és szintén rendelt magának otthonra egy inverteres készüléket. A többiek ennyire nem léptek a tettek mezejére, de állításuk szerint a jövőben ők is vesznek majd egy légkondit.

Örülök, hogy az új klímámmal nem csak saját magamat, hanem a barátaimat is megörvendeztettem. Noha most már nyár vége van, és nem tudni, hogy az őszi hónapom melegek, vagy hűvösek lesznek-e, de azt már eldöntöttem, hogy amint bejönnek az első hidegek, az inverteres klímám fűtő funkcióját is ki fogom próbálni, mert ez a remek eszköz még ilyet is tud!