Mit tegyünk, hogy növelni tudjuk az életkedved irodánkban?

home klímaÁltalában egy komoly üzletembernek van legalább egy pár alkalmazottja. Az igazán nagy vállalatok esetében több száz beosztottról is beszélhetünk, akink a legtöbbször irodában ülve dolgoznak. Persze vannak kivételek, például a futárok, de a nagyrészük mégis csak irodista. Minden főnök azt szeretné, hogy az alá beosztottak a lehető legjobban végezzék a munkájukat, és a lehető leggyorsabban tegyék mindezt. Abba azonban kevesen gondolnak bele, hogy mi is kell ahhoz, hogy ez megvalósuljon. Először is óriási hiba, hogy van olyan vezető, akit nem érdekel alkalmazottjainak a morálja. Nem számít, hogy nincs kedve, vagy az sem, hogy unja, a lényeg, hogy határidőre meg legyen csinálva a feladat. A kedv azonban sokat hozzá tehet a munkához, és a hiánya sokat el is vehet. Ezért aztán rendkívül fontos, hogy a lehető legideálisabb körülményeket teremtsük meg dolgozóink számára. Ezzel növeljük a morált, hiszen jól érzik magukat, egy jó helyen, illetve sokkal könnyebben tudnak a megoldandó helyzetekre, problémákra összpontosítani, mivel nem vonja el a figyelmüket, minden féle egyéb bosszantó dolog. Sok iroda ezt például úgy éri el, hogy a lehető legotthonosabbá változtatja a munkavégzés helyszínét. Ez kifejezetten jó ötlet, de aki nem szeretné ezt, mert olyan ágazatban van vállalkozása, ahol a hivatalos külső fontos, ott is vannak tippek, amit át lehet emelni, hogy a külső se csorbuljon, de a hatás is meglegyen.

Ilyen például a home klíma beszerelése az irodahelységbe. Miért pont egy ilyen gép? Nekem többször is feltűnt a dolog, hogy a hőmérséklet állandó problémát jelent. Nyáron túl meleg van, főleg akkor, ha egyszerre sok ember tartózkodik bent. Ilyenkor az általános megoldás, hogy valaki ablakot nyit, de akkor meg a kinti zajok azok, amikre valaki panaszkodni kezd. Ha nem is kezd panaszkodni senki, akkor is elég nyilvánvaló, hogy ez a behatás könnyen elkalandozásra készteti az embert, így a munka szempontjából semmiképp nem előnyös. Télen talán egy fokkal még rosszabb a helyzet. Ilyenkor sokan fázni szoktak, a fűtés ellenére és belebújnak a kabátjukba, így próbálva javítani a helyzeten. Persze már a hideg érzet is kényelmetlenség, ami szintén rontja a munkakedvet, ráadásul még nagyobb baj, ha tényleg hideg van, és ennek következtében megfáznak a munkavállalók. Ilyenkor jönnek a betegszabik, mi meg nem győzzük kapkodni a fejünket, hogy szerezzünk embert a munka elvégzésére. Viszont ha jó a fűtés, akkor sincs megoldva a helyzet. Ilyenkor ugyanis melege lesz az embereknek, mivel a kinti hideg miatt a legtöbben jó vastagon öltöznek, meg egyébként is, van amikor olyan hőség támad az épületen belül, hogy trikóban is nehéz megmaradni. Ilyenkor megint jön az ablaknyitás, szellőztetés, ami ebben az esetben már nem csak a zavaró zajokkal jár együtt, hanem a kinti beáramló hideg is okozhat problémákat. Részben nem lehet nyitva hagyni az ablakot, különben hamar kihűlne a hely, így valaki állandóan az ablaknál kell, hogy legyen, hogy csukja, vagy nyissa a helyzetnek megfelelően. Részben a kimelegedett emberek szintén könnyen megfázhatnak.

A home klíma pontosan ezekre a problémákra ad választ. A teljesítménye elég nagy, egy méretesebb helységet is simán lehűt akár egy negyedóra alatt. Ráadásul teljesen némán működik, így zavaró zajforrás sem lesz. Ezzel garantálhatunk kellemes hűvöset nyaranta, és így megússzuk az ablaknyitással járó negatív hatásokat. Ráadásul a melegben könnyebb elálmosodni, így ezt sem árt megakadályozni azzal, hogy lejjebb vesszük a hőmérsékletet. De mi van télen?

Szerencsére a hideg idő esetén előforduló problémák megoldására is alkalmas a gép. Képes ugyanis fűteni is a levegőt, nem csak hűteni. Ennek következtében hideg időben rásegíthetünk vele a fűtésre. Megfelelő hőmérséklet választása esetén elkerülhetjük, hogy az ablakot állandóan nyitogassák, és azt is, hogy bárkinek meleg legyen vagy fázzon. Így aztán a többfajta felhasználási lehetőség kifejezetten jó választássá teszi az eszközt minden irodába.

Mindemellett az energiafelhasználása sem vészes a klímának, ugyanis a modernebbek már elve energiatakarékos, környezetbarát termékek. Akár 30% kevesebb áramot használunk gíy el a segítségükkel. EZ persze nem csak a természetet óvják, de a pénztárcánkat is, hiszen sokkal könnyebb fenntartani egy ilyen eszközt, mint egy régebbi típust.

Ráadásul az ára sem drága, és a beszerelés is megvan pár óra alatt, így mindenképp megér egy kis befektetést, hogy ezzel is javítsuk beosztottjaink körülményeit és ezzel a munkájuk eredményességét is. Végső soron pedig ezzel a saját bevételünket növeljük.