A sikeres élethez a jó motorolaj elengedhetetlen!

Minden ember arra vágyik, hogy sikeres legyen a magánéletében és a munkájában egyaránt. Éppen ezért, rengeteg szakember foglalkozik azzal, hogy megtanítsa az arra kíváncsiakat arra, hogy mit kell tenniük és hogyan kell élniük ahhoz, hogy a vágyott sikerek bekövetkezzenek. Több száz könyv íródott már a témában, az élet különböző területeire fókuszálva, illetve ha valakit érdekel ez a téma, akkor sok olyan programot is találhat az interneten, amikre ha beiratkozik és elmegy, akkor egy szakember, vagy egy elismert, sikeres ember tart előadást és ad tippeket a témáról.

Azt szinte mindenki tudja, hogy a sikerhez elengedhetetlen a kitartás, a jó hozzáállás, megfelelő mennyiségű tanulás, türelem és alázat, azonban vannak olyan területei is az életnek, amikről a szakkönyvek és a szakemberek sosem beszélnek, mégis lényeges szerepet játszik a sikerhez vezető úton.

Hogy mi az? Sokaknál ez egy autó. Féleértés ne essék, nem arról beszélek, hogy csak akkor lehet sikeres valaki, ha sokmilliós, modern kocsija van. Szimplán csak mint közlekedési eszközre gondolok, legyen az bármilyen márka, típus vagy évjárat.

Az ember napjának nagy részét az utazás teszi ki, mivel a legtöbb dolgot lehetetlen elvégezni az otthon melegében. El kell jutni a munkahelyre, fuvarozni a gyereket, meglátogatni az idősebb családtagokat, odaérni a baráti találkozókra és még sorolhatnám. Ahhoz, hogy ez a helyszínek közötti cikázás megvalósulhasson, választani kell, hogy mivel közlekedik az ember: Saját járművel (autó, motor), vagy tömegközlekedési eszközökkel. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt.

A tömegközlekedés olcsó, környezetbarát és sok jármű esetében, mint például a kötött pályások, még a dugó miatt sem kell aggódni, az ember valószínűsíthetően időben odaér arra a helyre, ahová kell. Hátránya viszont, hogy kényelmetlen, hiszen sokszor nincs ülőhely, könnyen összekoszolódhat a ruha, mivel a járművek nagy része koszos, illetve fel kell arra is készülni, hogy a változatos utazóközönség nagy része valószínűleg nem szimpatikus.

Ezzel szemben, ha valaki az autózás mellett dönt, akkor fel kell készülnie arra, hogy az egy nagy beruházás. Alapból a kocsiknak boros az ára, még akkor is, ha valaki a használt piacon vásárol, másrészt pedig a járulékos költségek, mint a biztosítás, vagy a benzin, szintén felemésztik a havi fizetés egy részét. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb nagyvárosban számolni kell azzal, hogy lassú a haladás a dugók miatt, parkolóhelyet pedig néha szinte lehetetlen találni. Ezen dolgok ellenére mégis sokan inkább ezt választják, mivel az autóval való közlekedés biztosítja számukra azt a kényelmet, tisztaságot és privát szférát, amit a tömegközlekedés sosem tudna.

Ha valaki úgy dönt, hogy autóval szeretne közlekedni és úgy biztosítani az eljutását A-ból B-be, akkor nagyon fontos az, hogy a jármű megfelelő műszaki állapotban legyen. Nagyon kellemetlen tud az lenni, ha az ember siet valahova, azonban a kocsi úgy dönt, hogy nem indul el, mert valami nem működik rajta. Én ezt már átéltem, nem kívánom senkinek, hiszen rengeteg stresszel jár, arról nem is beszélve, hogy ilyen esetekben száz százalék, hogy az ember elkésik.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy legyen szó akár autóról, akár motorkerékpárról, elengedhetetlen az éves szerviz, a kopóalkatrészek cseréje és a megfelelő karbantartás. Én nemrégiben vittem el nemcsak a saját, hanem a párom autóját is a szerelőnkhöz, aki kicserélte az olajszűrőt, a légszűrőt és a motorolajat is. Ez utóbbiból a szerelőm a mannol olajra esküszik, én pedig megbízom benne, mivel jó szakember. Az általános szervizen kívül pedig mindig odafigyelek a gumikra is, időben lecseréltetem, hogy mindig az évszaknak megfelelő legyen használatban.

A sikerhez elengedhetetlen egy jó műszaki állapotban lévő jármű, ami mindig működik és eljuttat oda, ahová éppen kell, hiszen egy sikeres ember nem engedheti meg magának azt, hogy elkéssen bárhonnan!