Virtuális szerverrel a vállalkozásod is sikeresebb lehet

Mindig keresem az új lehetőségeket, hogyan tehetem az üzletemet még profitálóbbá, és hogyan nyújthatnék az ügyfeleimnek még többet. Az üzleti életben nem könnyű kitűnni, főleg, hogy egyre nagyobb a konkurencia, de aki halad a korral, az jó lehetőségekre bukkanhat, amikbe érdemes fektetni. Egy ilyen lehetőség a vps server, amiről én is csak nemrégiben hallottam, de rögtön felkeltette az érdeklődésem.

A vps szolgáltatásnak számos előnye van, és ezek közül az egyik a megbízhatóság. Amikor saját webhelyet hozol létre, az első és legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni, az a webhely megbízhatósága. A virtuális szerver legnagyobb előnye, hogy növeled a webhelynek a megbízhatóságát. Emellett a weboldal teljesítménye, valamint a webhely készenléti ideje a vps szerver segítségével javítható, és ez pozitív hatással van a teljesítményre. Ezzel párhuzamosan leküzdhetsz bizonyos problémákat, mint például a RAM-mal kapcsolatos gondok, a szerverterhelés stb. Egy másik fontos előny, hogy a vps szolgáltatás költséghatékony, mivel a vps sokkal olcsóbb, mint a dedikált web hosting, ami azért nagyon jó hír a felhasználóknak, mert az általa nyújtott szolgáltatások eléggé hasonlóak, mint amit egy dedikált szerver tud nyújtani. De persze a vps rendszerek is rendelkeznek még egyéb funkciókkal meg szolgáltatásokkal is továbbfejleszthetők. Emellett ha valaki több szervert, több erőforrást és nagyobb tárhelyet akar, azt is meg lehet oldani. Például a Rackforest szolgáltatása is 20 Gb SSD tárhelytől 200 Gb SSD tárhelyig terjed, de persze minden csomag bővíthető is.

További előny még a hatékonyság, mert a virtuális privát szerver független dedikált szerverként működik a szerveren keresztül, amely tartalmazhat más virtuális környezeteket is, és az operációs rendszer másolatát is futtatni tudja. Ezzel párhuzamosan a felhasználók adminisztratív jogokkal rendelkeznek a vps-hez, és telepíthetik a különböző alkalmazások, például a MySQL, az Apache és a PHP példányait is. Emellett a vps hosting nagyobb teljesítményt nyújt, meggyorsíthatja az oldalbetöltést, így hatékonyabb lehet, mint más egyszerű kiszolgáló. És mivel ez javíthatja a webhely sebességét, ez a SEO-ban is segíthet nekünk. Ha gyors az oldal, akkor a találati listán is előkelőbb helyen szerepel majd az oldal, mintha lassabb lenne. Valamint kutatások azt mondták ki, hogy ha egy oldal nem töltődik be 3 másodpercen belül, sok ember egyszerűen tovább megy róla.
A webhelyednek a biztonsága kulcsfontosságú, és ha ez nincs meg, akár nagy károkat is el lehet szenvedni, főleg akkor, ha olyan támadás történik egy oldal ellen, ami az ügyfelekre is kihat. A VPS hosting egyik legnagyobb előnye pedig, hogy a weboldaladnak magas szintű biztonságot nyújt. Még akkor is, ha megosztod a szervert más felhasználókkal, az adataid csak számodra lesznek elérhetőek, más nem férhet hozzá az engedélyed nélkül.
A vps a megosztott tárhelyekhez képest több rugalmasságot biztosít, ami azt jelenti például, hogy a szoftverek alkalmazása a te hatásköröd marad, futtathatod a saját operációs rendszeredet, és Rackforest superuser hozzáférést is ad. Ugyanakkor technikai segítséget kapsz, gond esetén tudsz kihez fordulni, nem hárul rád a karbantartás.

Szintén előny még sok cégnek és üzletnek, hogy a szolgáltatás testre szabható, hogy megfeleljen a pontos igényeidnek. Ez azt jelenti, hogy csak olyan szolgáltatásokat kell fizetned, amelyekre valóban szükséged van mondjuk a webhelyed üzemeltetéséhez. Azt már írtam előbb, hogy különböző mérető vps szolgáltatások vannak, és egy most induló webboltnak persze nincs akkora adatforgalma és fájl mennyisége, hogy sok tárhelyre és sok erőforrásra legyen szüksége. De az üzleti tevékenységed a hónapok előrehaladtával növekedni fog, így a vps-sel kapcsolatos igények is növekedni fognak, hogy az extra tárhelyet és az erőforrást biztosítani tudják. Ezen kívül nagy előny még az adatmentés, ami a vps szolgáltatás része. Amikor az interneten tartózkodsz, a szolgáltató hálózatán belül bármi előfordulhat, és akkor már jobb, ha olyan szolgáltatást választasz, amely lehetővé teszi az összes adat manuális biztonsági mentését, és így minden adat visszaállíthatóvá válik abban az esetben, ha valami rosszul sül el. A vps tárhely másik nagy előnye, hogy mivel adataid virtuális szerveren tárolják, könnyen elérheted azt bármely helyen és bármikor, ha rendelkezel internetkapcsolattal.

Ha valaki érdeklik az üzleti életben történő fejlesztések, nem nehéz belátnia, hogy a vps szolgáltatás milyen előnyökkel járhat az ő cégével kapcsolatban is. Mindenkinek érdemes meggondolnia, aki egy profi honlapot üzemeltet, vagy nagy az adatforgalma. Az ilyen befektetések fontos szerepet játszanak abban, hogy az online üzletág növekedjen, és a vps olcsóbb, mint a sok költséges dedikált szerver, de rugalmasság és funkció szempontjából hasonló jó tulajdonsággal rendelkezik. Az üzleti életben meg minden ehhez hasonló lehetőséget meg kell ragadni, hogy előnyre tegyünk szert.